Markku Litja

Etsin oikeita asioita oikeista paikoista

Liiketoiminnassa hyvä tulos kiteytyy kokonaisuuden hahmottamiseen. Kun ymmärretään, että kaikilla toimilla yrityksessä on syy- ja seuraussuhteet, saadaan karsittua turhat versot pois. Sitten voidaan keskittyä olennaiseen ja tulosta tuottavaan tekemiseen. Miinusmerkkisen tuloksenkin voi kääntää plussalle, kun etsii oikeita asioita oikeista paikoista ja tuntee lain sallimat keinot. Ulkopuolisena tarkkailijana katselen yrityksen toimintaa erilaisesta näkökulmasta. Uusien ideoiden ja ratkaisujen löytäminen talousasioissa antaa yrittäjälle usein uutta uskoa eteenpäin menemiseen.

Olen saanut olla matkailualalla näköalapaikalla, josta olen ammentanut oppini myymiseen, markkinointiin ja taloushallinnon koukeroihin. Matkan varrella tutustuin myös venäläiseen tapaan tehdä bisnestä. Yhteistyö itärajan toiselle puolelle sujuu edelleen mutkattomasti vanhojen suhteiden avulla.

Digitaalisen myynnin ja markkinoinnin tuomia mahdollisuuksia pidän erinomaisena keinona myynnin kasvattamiseen. Kun asiakkaan liiketoiminta alkaa mennä oikeaan suuntaan ja tuottaa tulosta, olen onnistunut.

Hyödynnän samoja teemoja myös juniorijalkapallon valmentajana, koska uskon että positiivisella energialla viety juttu ei voi epäonnistua. Turnauksen voittoon pääsee pitkäjänteisellä työllä ja vaihe kerrallaan.

 

TaseMark Oy

Markku Litja