Hans Alander

Yrityksen tehtävä on tehdä tulosta

Jos yritys haluaa kasvaa, jonkun pitää tietää, mistä kasvua saadaan ja miten se tehdään hallitusti. Vaikka yrityksessä tehtäisiin kuinka kovasti töitä ja myynti olisi hyvä, toiminta ei aina ole kannattavaa.

Talousluvut antavat yritystoiminnalle raamit, sillä numeroista näkee suoraan, mikä on kannattavaa ja mikä ei. Kannattavuuden ja kasvun tekeminen vaatii kuitenkin ymmärrystä koko yrityksen liiketoiminnasta. Minulla on pitkä kokemus talouden johtamisesta ja niistä toimenpiteistä, joilla yrityksen toiminta saadaan kannattavaksi. Tavoitteiden asettaminen ei riitä, vaan lukuja pitää seurata ja tehdä toimenpiteitä niiden mukaisesti. Ulkopuolisena konsulttina olen liiketoiminnan keskustelukumppani, uudistaja ja tuloksen parantaja, sillä toimintatapojen muutos näkyy suoraan parempana tuloksena.

Aloitin osakesijoittamisen 12-vuotiaana lehtien jakamisesta saamillani rahoilla. Myös osakesijoittaminen on liiketoiminnan kokonaisuuden ymmärtämistä. Taloustiedot ja yrityksen markkina-asema ovat kummassakin oleellisessa roolissa. Samalla yritystoiminnalla voi tehdä 10 prosenttia voittoa tai 10 prosenttia tappiota. Kyse on siitä, johdetaanko yritystä niin, että toiminta kannattaa.

 

Levidus Oy

Hans Alander