21.12.2017

Päin helvettiä?

…on tietty vähän tyly tokaisu juuri alkavan joulun alla…

Mutta kyseessä on kuitenkin tällä kertaa uuden, Panu Pihkalan 2017 julkaiseman kirjan nimi. Se käsittelee yhä näkyvämpiä merkkejä antavaa ilmastonmuutosta sekä muita globaaleja ilmiöitä, joiden johdosta hyvin suuri osa meistä tiedostaa koko maailman olevan menossa päin helvettiä. Pihkalan käsittelytapa on kuitenkin hieno ja positiivinen – toivoa on aina ja sille tulee antaa mahdollisuus. Kirjan muistuttamia toivon lähteitä paremman tulevaisuuden rakentamiseen ovat mm. lasten ja nuorten syvä halu muuttaa maailmaa paremmaksi, ”ympäristösankarit”, ryhmät ja tavalliset ihmiset, jotka sinnikkäästi toimivat kestävyyden puolesta sekä jatkuvasti saavutettavat edistysaskeleet ympäristöteknologiassa ja lainsäädännössä. Tärkeä toivon lähde on myös meidän kaikkien osallisuus ja osallistuminen paremman maailman rakentamiseen. Yksi hyvä suomalainen innovaatio ja esimerkki siitä on Myrskyvaroitus ry:n kehittämä ilmastolupaus: http://myrskyvaroitus.fi/ilmastolupaus/

”Jouluna Jumala syntyi, Paras Poika Pakkasella…” laulaa lauluyhtye Rajaton ”Ketun joululaulussa”. Hyvät kanssakulkijat – Jumala syntyy keskellemme tänäkin jouluna ja tuo taas muistutuksen Joulun arvoista – myös Toivosta.

https://www.youtube.com/watch?v=nKmNRw50wms

 

Kuluneesta vuodesta kiittäen sekä Oikein Rauhallista joulua ja Onnellista Uutta Vuotta 2018

Kuohatissa, jouluna 2018

Jani Karjalainen

JK Kehitystoimisto Oy / Highline Oy

 

P.S. Tänään 21.12.2017 talvipäivänseisauspäivänä on hyvä muistaa myös seuraavat Eino Leinon runon säkeet:

 

”Ei vielä leivon suvilaulut soi,

ei virrat vuolaat syöksy kuohumalla,

mut keväästä jo urvut unelmoi,

ja kesä haaveksii hangen alla.”

 

Tämän vuoden joulumuistamiseen käytetyt varat on lahjoitettu Kirkon ulkomaanavun kautta avuksi maailman köyhimmille lapsille ja perheille.