19.03.2018

Markku tuntee Venäjän matkailumarkkinat ja Paula kehittää liiketoimintaa asiakkaiden kautta

Highlinen konsulttiverkosto on täydentynyt uusilla konsulteilla. Mukaan ovat tulleet Markku Litja ja Paula Makkonen, jotka tuovat mukanaan uutta osaamista.

Markku tuntee Venäjän markkinat

Marku Litjalla on matkailualan kokemusta yli 30 vuotta ja hän tuntee Venäjän matkailumarkkinat. Markulla on vankka talousosaaminen, sillä hän on toiminut aiemmin muun muassa maakunnallisen matkailuyhtiön talouspäällikkönä ja toimitusjohtajana. Hän auttaa myös muutoksessa olevia yrityksiä, sillä hänellä on TMC-konsultin sertifikaatti.

– Jos yritys haluaa päästä Venäjän markkinoille, he tarvitsevat jonkun, jolla on asiasta kokemusta. Olen kotoisin Pohjois-Karjalasta ja minulla on hyvät verkostot Venäjälle. Toinen tyypillinen asiakkaani on muutostilanteessa oleva yritys. Autan asiakasta ottamaan muutoksen haltuun ja suuntamaan liiketoimintaa uudelleen. Siihen kannattaa hakea ulkopuolista näkemystä.

Markku on mukana myös Yrityssuomen talousavun puhelinpalvelun konsultoinnissa eli hän antaa puhelimessa neuvoja taloudellisissa vaikeuksissa oleville yrityksille.

– Apua löytyy paljon, mutta sitä haetaan usein liian myöhään. Mitä aikaisemmassa vaiheessa yritystä autetaan, sitä parempia tulokset ovat. Ylipäätänsä kaikilla toimilla yrityksessä on syy- ja seuraussuhteet. Ensin selvitetään, miksi yritys on vaikeassa tilanteessa ja johtuuko se omista toimista vai ulkopuolisista asioista. Vasta sen jälkeen tehdään muutoksia.

Paula kulkee yrittäjän rinnalla

Paula Makkosella on yli 15 vuoden kokemus yrityksen kokonaisvaltaisen toiminnan kehittämisessä, sen rahoittamisessa ja kansainvälistymisessä. Paulan mukaan yritykset kaipaavat usein luotettavaa ja uskottavaa keskustelukumppania, jonka kanssa liiketoimintaa kehitetään.

Liiketoimintaa on tärkeä katsoa asiakkaiden kautta, sillä mikään yritys ei pärjää, jos asiakas ei ole valmis ostamaan tuotetta tai palvelua. Yritykselle asetetaan aina sekä rahalliset että toiminnalliset tavoitteet. Kun toimenpiteet on tehty, tuloksia seurataan tarkasti.

– Ei riitä, että toimenpiteet vain tehdään. Muutosta seurataan aina, jotta osataan tehdä korjaustoimenpiteet tai asettaa seuraavat tavoitteet.

Paula on toiminut aiemmin Mikkelin kehitysyhtiö Mikseissä, joten hänellä on kattavat verkostot Etelä-Savossa. Kokemuksensa ansiosta Paula auttaa yrityksiä myös rahoituksen hankkimisessa. Hän toimii tarvittaessa käsinä ja jalkoina kehittämissuunnitelman toteuttamisessa, sillä pienillä yrityksillä ei ole aina resursseja toteuttaa kaikkia muutoksia itse.

Sekä Markulla että Paulalla on intohimo yrityksien auttamiseen ja kehittämiseen.

– Kun toimimme yhdessä herkällä korvalla ja suurella sydämellä, voimme löytää koko yritystä palvelevia ratkaisuja, Paula kiteyttää.

 

Kysy lisää:

Markku Litja

TaseMark Oy

markku.litja@tasemark.fi

0400 327 686

 

Paula Makkonen

Ejerco Oy

paula.makkonen@ejerco.fi

040 560 0044