22.03.2021

Tierra Finlandian ja konsultti Paula Makkosen yhteistyö on kehittänyt koko hautausalaa

Pia Zettenig toimii yrittäjänä Tierra Finlandia Oy:ssä, joka valmistaa savesta ekologisia ja yksilöllisiä tuhkauurnia, taidetauluja sekä järjestää kursseja. Yrityksen avaintekijä on kuitenkin Teirra Finlandian on palvelu.

Uurnien tekeminen on prosessi, jonka aikana Zettenig kohtaa asiakkaan surun keskellä ja tuo synkkään hetkeen valoa ja lohtua. Tämä ajatusmaailma näkyy koko yrityksen toiminnassa.

Vuoden 2020 alussa Tierra Finlandia koki isoja haasteita. Yritys valmisti uurnia jälleenmyyjälle, mutta Zettenig koki, ettei voinut kehittää palveluprosessia ja persoonallisia kohtaamisia jälleenmyyjän alaisuudessa. Zettenig päätti ryhtyä itsenäiseksi toimijaksi ja hyödynsi liiketoiminnan konsulttina Paula Makkosta.

– Valitsin intuitiolla Paulan pitkästä ELY-konsulttien listasta. Valinta oli onnistunut, sillä Paula on auttanut yrityksen vaikeiden aikojen läpi. Itsenäiseksi toimijaksi ryhtyminen kannatti. Saimme liikevaihtoa kasvatettua noin 40 prosenttia vaikeimmista ajoista, Zettenig kertoo.

Persoonalliset uurnamallit hautaustoimistoille

Zettig ja Makkonen tekivät yhdessä Tierra Finlandialle liiketoiminta- ja kehitysstrategiat. Makkonen on auttanut myös korona-avustuksen ja hankeavustusten hakemisessa sekä logistiikan suunnittelussa.

– Olemme kehittäneet rahoitusten avulla uusia tuotteita ja palveluprosesseja, joiden ansiosta olen saanut hautaustoimistoja yhteistyökumppaniksi. Olen esimerkiksi päässyt suunnittelemaan hautaustoimistoille omia, personoituja uurnamalleja. Samalla olen auttanut hautaustoimistoja profiloitumaan omassa liiketoiminnassaan.

Tällä hetkellä Zettinig ja Makkonen selvittävät robotiikan hyödyntämistä tuotteiden valmistuksessa. Yksilöllisten tuotteiden kysyntä on kasvanut niin paljon, että yksi ihminen ei voi tehdä kaikkea, vaan joitakin työvaiheita kannattaisi automatisoida.

– On kiinnostavaa tutkia, miten savi taipuu koneelliseen valmistukseen. Olemme edelläkävijöitä, sillä kukaan ei ole kokeillut tätä aikaisemmin. Uurnien valmistuksessa on 98 työvaihetta, joten olisi hienoa, jos robotti voisi tehdä niistä pari.

MG 3871 sivulle

Yhteistyöstä ystävyyssuhteeksi

Zettinig kertoo, että hautausala on hitaasti muuttuva, joten uusien ideoiden toteutukseen pitää nähdä vaivaa. Usein myös käsityöyritykseen liitetään mielikuvia puuhastelusta, eikä sitä aina osata ajatella oikeana yritystoimintana. Zettinig on tehnyt kovan työn yrityksensä brändin ja uskottavuuden luomiseen hautausalan toimijoille. Tulossa on myös kuluttajille suunnattu verkkokauppa.

– On ollut mahtavaa huomata, että hautausalallakin on ihmisiä, jotka haluavat ajatella boksin ulkopuolelta ja kehittää liiketoimintaansa. Paulalla on suuri rooli siinä, että olen löytänyt uusia palveluita ja tuotteita, joita voin tarjota niin yrityksille kuin yksittäisille kuluttajillekin. Asiakaspalaute on ollut todella positiivista.

Zettinigin mukaan Makkonen on hänelle sopiva yhteistyökumppani, sillä hänellä on vankka osaaminen hallinnollisesta työskentelystä. Yhteistyöstä onkin kehittynyt ystävyyssuhde.

– Jaamme Paulan kanssa saman valoisan ajatusmaailman. Pidän siitä, että hän on selkeä mielipiteissään, koska se vie yritystä eteenpäin. Tulevaisuudessa aiomme Paulan kanssa suunnata yritystoimintaani myös kansainvälisille markkinoille.

Lue lisää Tierra Finlandiasta.

Lue lisää Paula Makkosesta.

Tierra F sivulle

Seuraa Highlinea LinkedInissä.