07.08.2019

Konsultoinnin avulla kasvua verkkokauppaan ja kehittämistä eläinlääkäriasemalle

– Asiakastarina Teemu Purmosen konsultoinnista

Eläintohtori Kivuton Oy on Joensuussa sijaitseva eläinlääkäriasema, joka hoitaa 8000 lemmikkiä vuodessa. Eläintohtori Kivuttomassa on töissä 10 henkilöä ja sillä on 1,3 miljoonan liikevaihto.

Verkkokauppa Kivuton Oy eriytettiin omaksi yhtiökseen vuonna 2017. Verkkokauppa myy lemmikkien ruokia ja hoitotuotteita. Sen liikevaihto vuonna 2018 oli miljoona euroa. Verkkokauppa työllistää tällä hetkellä kolme henkilöä.

Heikki Mäkimattila perusti Eläintohtori Kivuttoman eläinlääkärivaimonsa Kirsi Mäkimattilan kanssa vuonna 2004. Eläinlääkäriaseman lisäksi pariskunnalla on toinen yritys, joka eriytettiin vuonna 2017 keskittymään verkkokauppaan.

Eläintohtori Kivuton Oy:lle on tehty useita ELY-hankkeita. Konsultti Teemu Purmonen on ollut mukana kehityshankkeissa jo vuodesta 2012 lähtien. Tällä hetkellä meneillään on kuvantamisen laiteinvestointihanke.

– Teemu on Eläintohtori Kivuttomalla pitkäaikaisena tukena hankkeissamme. Olemme tehneet yhdessä muassa talous- ja rahoituslaskelmia sekä rahoitushakemuksia liitteineen. Talouslaskelmien tekemisessä on ollut mukana myös Highline-konsultti Lasse Karjalainen, Heikki Mäkimattila kertoo.

Kun Verkkokauppa Kivuton Oy eriytettiin omaksi yhtiökseen vuonna 2017, Purmonen oli mukana konsultoimassa yhtiöjärjestelyissä. Tällä hetkellä Verkkokauppa Kivuttomassa on käynnissä verkkokaupan kehittämishanke.

– Olemme matkustaneet Teemun kanssa ulkomailla etsimässä sopivia verkkokaupparatkaisuja. Aiomme jatkossa panostaa entistä enemmän verkkokauppaan, koska parissa vuodessa saimme kasvatettua liikevaihdon miljoonaan. Olemme saaneet Teemulta paljon tukea ja apua. Hänellä on näkemys siitä, mihin suuntaan yritystä kannatta kehittää.

Hyvän palvelun tuottaminen motivoi sekä konsulttia että asiakasta

Mäkimattila kertoo, että häntä motivoi yritystoiminnassa hyvän palvelun tuottaminen. Hänelle on tärkeää, että yritys tuottaa iloa sekä asiakkaille, työntekijöille, yrittäjille että yhteistyökumppaneille.

– Mitä isommaksi yritys kasvaa, sitä merkityksellisemmäksi yhteistyökumppanit muuttuvat. Yhteistyömme sujuu hyvin, sillä olemme molemmat kovia tekemään töitä ja suunnittelemme jatkuvasti tulevaisuutta.

Ulkopuolisen konsultin apua kannattaa hyödyntää

Mäkimattila korostaa, että hankkeet tehdään aina oikeaan tarpeeseen. Hänellä on myös vahva usko verkkokaupan kasvuun ja mahdollisuuksiin.

– Tukiin liittyy usein negatiivisia mielikuvia. Pienet yritykset tarvitsevat kuitenkin apua kasvuun. Konsultointi on auttanut meitä ymmärtämään, mihin kannattaa investoida. Ilman Teemua ja hänen avullaan saamiamme rahoituksia emme olisi voineet tehdä moniakaan hankintoja. Suomessa on hyviä konsultteja, ja ulkopuolinen apu kannattaa hyödyntää.

kivuton liike