shutterstock_420804580muokattu

Yrityksen tuloskunnon paras vakuutus on sijoitus yrittäjän omaan terveyteen

Highline -verkostossa on nyt myös terveysliikunta- ja työhyvinvointiosaamista.

Olen nyt noin vuoden ajan investoinut aikaani ja tuotekehityspanosta itselleni osittain uuden, mutta monella tapaa jo kymmenien vuosien kokemuksen pohjalta hyvin tutun toimialan eli liikuntapalveluiden kehittämiseen. Strategiakonsulttina olin tullut omassa työssäni otolliseen tilanteeseen tehdä pitkästä aikaa syvällistä strategia-analyysiä oman yritykseni osalta ja yrittäjänä kyse on aina osaltaan myös oman elämän analyysistä ja pohdinnoista.

Toimialatarkasteluita tehdessäni totesin, että liikunta- ja hyvinvointipalvelut tulevat olemaan hyvin voimakkaasti kehittyvä toimiala. Kun samaan aikaan liikunta on ollut itselleni elämäntapa kymmenien vuosien ajan, niin yhtälö alkoi nopeasti vaikuttaa hyvin otolliselta. Pk-yritysten strategiakonsultoinnissa ja yritysten johtamisessa on myös monella tapaa samoja elementtejä kuin liikunta- ja urheiluvalmentamisessa. Ohjata valmennettavaa, asiakasta, ja yrityksen henkilöstöä kulkemaan oikeaan suuntaan, auttaa tiukoissa tilanteissa ja luoda uskoa omiin kykyihin.

Terveysliikunta- ja työhyvinvointipalveluille on suuri tarve. Merkittävä osa työikäisistä suomalaisista liikkuu terveytensä kannalta liian vähän. Moni ei liiku ollenkaan, ja osa liikkuu paljon mutta yksipuolisesti. Himojuoksija tähtää entistä parempiin maratonaikoihin, muttei samaan aikaan pysty istumaan kyykyssä yksipuolisen juoksuharjoittelun seurauksena. Ahkerasti salilla rautaa nosteleva kuntoilija puolestaan ei usein jaksa tehdä minkäänlaista kestävyysliikuntaa. Ja intohimoiset pallopelien harrastajat tietävät monessa tapauksessa mitä tapahtuu, kun ikääntyvä keho ei enää kykenekään niihin äärimmäisiin suorituksiin mihin se vielä nuorena kykeni.

Yrittäjän kannalta liikunnan ja hyvinvoinnin rooli korostuu. Mitä pienempi yritys on kyseessä, sitä suurempi riski yrittäjä itse on yrityksen tulevaisuudelle. Kaikki osaaminen, palvelut, asiakassuhteet ja muut yrityksen olemassaolon edellytykset ovat yrittäjässä itsessään. Erityisesti yksinyrittäjän keskeisin pääoma on yrittäjä itse. Pienen yrityksen parasta riskien hallintaa onkin yrittäjän henkilökohtaiseen hyvinvointiin, terveyteen ja jaksamiseen panostaminen. Yrittäjän ollessa hyvässä kunnossa pystyy myös pääoma, eli yrittäjä itse, tuottamaan mahdollisimman hyvin.

Liikunta ja hyvinvoinnista huolehtiminen on monessa tapauksessa hyvin yksinkertaista. Portaiden kävely hissin sijaan, kauppamatka kävellen tai pyörällä auton sijaan jne. Mutta samaan tapaan kuin yrityksen toimintaa on silloin tällöin hyvä haastaa ulkopuolisen asiantuntijan silmin, niin samalla tapaa joskus omasta ja henkilöstön liikuntaharrastuksesta saa entistä enemmän irti etsiytymällä terveys- ja liikuntapalveluihin erikoistuneiden valmentajien juttusille. Yrittäjän ja henkilöstön ennaltaehkäisevään terveyteen ja hyvinvointiin tehty sijoitus tuottaa varmasti tulosta.

 

Soita ja kysy lisää:

Jaakko Varvikko

Highline -konsultti ja valmentaja

040-8613788

jaakko.varvikko@highline.fi